Zoeken naar epc verplicht bij verkoop

 
 
epc verplicht bij verkoop
 
Energieprestatiecertificaat EPC voor bestaande woning Dilbeek.
Energieprestatiecertificaat EPC voor bestaande woning. EPC bij verkoop of verhuur van een woning. Wilt u een woning, appartement, studio, te koop of te huur stellen? Dan moet u eerst een energieprestatiecertificaat EPC hebben. Als u nog een geldig EPC Bouw hebt, dan kunt u dat gebruiken. Op het EPC staat de energiescore van de wooneenheid en adviezen om energie te besparen. Hoe lager de energiescore, hoe energiezuiniger de woning is. Het EPC legt geen eisen op aan het gebouw. Sinds 2019 ziet het EPC er anders uit: op het nieuwe EPC krijgt de wooneenheid een energielabel en ook de aanbevelingen worden concreter. Met het EPC worden mogelijke kopers of huurders vooraf geïnformeerd over de energiezuinigheid van de woning waarin ze geïnteresseerd zijn. De verkoper/verhuurder is verplicht om in advertenties voor de verkoop of verhuur onder meer de energiescore te vermelden.
EPC bij verkoop en verhuur.
EPC bij verkoop en verhuur. EPC voor publieke gebouwen. EPC voor niet residentiële woningen. Test uw EPC. Een energieprestatiecertificaat EPC geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is. Het is verplicht bij verkoop en verhuur van woningen en voor bepaalde openbare gebouwen.
EPC bij verkoop of verhuur van woning Gemeente Retie.
EPC bij verkoop of verhuur van woning. EPC bij verkoop of verhuur van woning. Wilt u een woning, appartement, studio, te koop of te huur stellen? Dan moet u eerst een energieprestatiecertificaat EPC hebben. Als u nog een geldig EPC Bouw hebt, dan kunt u dat gebruiken. Op het EPC staat de energiescore van de wooneenheid en adviezen om energie te besparen. Hoe lager de energiescore, hoe energiezuiniger de woning is. Het EPC legt geen eisen op aan het gebouw. Sinds 2019 ziet het EPC er anders uit: op het nieuwe EPC krijgt de wooneenheid een energielabel en ook de aanbevelingen worden concreter. Met het EPC worden mogelijke kopers of huurders vooraf geïnformeerd over de energiezuinigheid van de woning waarin ze geïnteresseerd zijn. De verkoper/verhuurder is verplicht om in advertenties voor de verkoop of verhuur onder meer de energiescore te vermelden.
Corbati Energieprestatiecertificaat EPC.
Voert u enkele renovatiewerken of andere investeringen uit? Dan is het een goed idee om meteen ook een nieuw EPC te laten opmaken. Een energiekeuring is niet hetzelfde als een elektrische keuring! Het EPC is verplicht bij verkoop en verhuur.
Uitzonderingen op de EPC-verplichting.:
Uw EPC certificaat is 10 jaar geldig en na verbouwingen is het niet verplicht een nieuw energieprestatiecertificaat te laten opmaken. De lijst van uitzonderingen op de EPC-verplichting. Een EPC is in de volgende gevallen niet verplicht.: verkoop van een percentage van de woning bv. door één van de partners bij een echtscheiding.
EPC verslag Veram BVBA.
Vanaf welk ogenblik is het epc verplicht bij verkoop of verhuur van uw woning? Het epc is op straffe van boete wettelijk verplicht vanaf het ogenblik van de tekoop of tehuurstelling. Is een EPC nodig wanneer de woning volledig wordt afgebroken of gerenoveerd?
EPC BVBA TOPCO.
Bij verkoop van een nieuwbouwwoning, geldt het EPC bij bouw. Er moet dan geen bijkomend EPC opgemaakt worden. In geval van verbouwingen waar ook aan de EPB-eisen voldaan moet worden, moet toch nog een EPC voor bestaande woningen opgemaakt worden door een energiedeskundige type A. Daarnaast is het ook verplicht om het kengetal, het E-peil en het adres of de unieke code van het EPC te vermelden in alle commerciële advertenties waarin de woning te koop of te huur wordt aangeboden.
EPC keuring aanvragen of aflezen: Info en prijs advies.
Bij verkoop of verhuur van een woning ben je verplicht om een EPC keuring uit te laten voeren. Wat deze keuring precies inhoudt, hoeveel een EPC keuring kost en hoe dergelijke keuringen in hun werk gaat kun je hier lezen.
Moet je bij de verkoop of verhuur van een woning zonder verwarming een EPC voorleggen?
Hetzelfde geldt trouwens als er verwarming is voorzien, maar geen installatie voor de productie van warm water. Net zoals een EPC ook verplicht is bij de verkoop van een woning die door brand werd beschadigd en men niet onbewoonbaar verklaarde. EPC bijna altijd verplicht.

Contacteer ons