Zoeken naar epc verplicht bij verhuur

 
 
epc verplicht bij verhuur
 
EPC waarde Energieprestatiecertificaat immo-support.be.
Wanneer is een EPC verplicht? Het EPC attest is verplicht voor woningen, appartementen, studios en sociale woningen die verkocht of verhuurd worden. Een verkoop wordt beschouwd als de verkoop van het volle eigendom. Bij een schenking, erfpacht of uw aandeel kopen van een ex-partner wordt geen EPC verplicht. Een EPC is verplicht bij verhuur van minimum twee maanden.
Bbouwadvies EPC algemeen EPC bij verkoop en verhuur.
Is een energieprestatiecertificaat verplicht? Voor nieuwbouwwoningen is het energieprestatiecertificaat EPC reeds verplicht sinds 1 januari 2006 EPB-aangifte. Nu moet u ook voor een bestaande woning een EPC kunnen voorleggen, tenminste als u het pand wilt verkopen sinds 1 november 2008 of verhuren sinds 1 januari 2009. Het EPC is het gevolg van de Europese Richtlijn van 2002. Daarmee wil de Europese Unie meehelpen aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en zo tegemoet komen aan de doelstellingen van het Kyotoprotocol. Wat kost een energieprestatiecertificaat? De overheid legt geen vaste prijs op voor het opstellen van een EPC. Die hangt ondermeer af van de soort woning en de documenten die je aan de expert kunt tonen plannen, facturen. Bij verkoop van een woning wordt het originele EPC overhandigd aan de nieuwe eigenaar. Vanaf begin 2009 zal in de notarile akte daarover een speciale clausule worden opgenomen. Bij verhuur krijgt de huurder alleen een kopie van het EPC, het originele certificaat blijft bij de eigenaar.
EPC verslaggeving HD technisch adviesbureau.
Gebouweigenaars die hun gebouw met een niet-residentiële bestemming wensen te verkopen of te verhuren zullen in de loop van 2009 worden verplicht om over een energieprestatiecertificaat te beschikken. Hoe ziet een EPC bij verkoop en verhuur van woongebouwen er uit?
EPC keuring aanvragen of aflezen: Info en prijs advies.
Bij verkoop of verhuur van een woning ben je verplicht om een EPC keuring uit te laten voeren. Wat deze keuring precies inhoudt, hoeveel een EPC keuring kost en hoe dergelijke keuringen in hun werk gaat kun je hier lezen.
BLECON EPC: Wanneer is een EPC niet verplicht?
Een website van Budgetsites. Welke woningen moeten bij verhuur of verkoop over een EPC beschikken? Het EPC is niet verplicht bij.: verkoop van een deel % van de eigendom bv. door één van de partners bij een echtscheiding. verkoop van een door de burgemeester onbewoonbaar of ongeschikt verklaarde woning.
EPC energieprestatiecertificaat bij verkoop of verhuur 2B-SAFE.
EPC bij verkoop en verhuur van woongebouwen. Het EPC is verplicht bij verkoop en verhuur van bestaande woongebouwen. De eigenaar van een woongebouw die zijn gebouw wil verkopen of verhuren zal de nodige acties moeten ondernemen om ervoor te zorgen dat een energieprestatiecertificaat beschikbaar is.
Het energieprestatiecertificaat Eigenaarsbond.
Heb je nog een geldig EPC van voor 1 januari 2019, dan volstaat dit EPC en hoef je geen nieuw EPC te laten opmaken als je je woning te koop of te huur aanbiedt. Voorlopig is een EPC bij verkoop of verhuur van een niet-residentieel gebouw, zoals winkel, kantoor, nog niet verplicht.
EPC FAQ vragen Miximmo Vastgoed.
In sommige gevallen is er voor bepaalde woningen geen EPC verplicht bij verkoop en verhuur. Bij verkoop wordt het originele EPC doorgegeven aan de nieuwe eigenaar. Bij verhuur bezorgt de eigenaar een kopie van het EPC aan de huurders. Indien er geen EPC aanwezig is bij de notariële akte, heeft de notaris de meldingsplicht dit door te geven aan VEA.
Energieprestatiecertificaat EPC Gemeente Lede.
Als bij het verlijden van de authentieke akte geen EPC aanwezig is, is de notaris verplicht om dat aan het Vlaams Energieagentschap te melden, met mogelijk een boete voor de eigenaar tot gevolg. Bij verhuur moet een kopie van het EPC bij de huurovereenkomst gevoegd worden.

Contacteer ons