Meer resultaten voor epc verplicht bij verhuur

 
 
epc verplicht bij verhuur
 
Moet je bij de verkoop of verhuur van een woning zonder verwarming een EPC voorleggen?
Als de woning niet beschikt over een verwarming, is er ook geen energieprestatiecertificaat EPC vereist. Maar opgelet: woningen waarbij de verwarming defect of niet is aangesloten, hebben wél een EPC nodig bij verkoop of verhuur. Hetzelfde geldt trouwens als er verwarming is voorzien, maar geen installatie voor de productie van warm water. Net zoals een EPC ook verplicht is bij de verkoop van een woning die door brand werd beschadigd en men niet onbewoonbaar verklaarde.
Energieprestatiecertificaat EPC Gemeente Lint.
Vanaf 1 januari 2009 is het certificaat ook verplicht bij verhuur van woongebouwen. Naar analogie met het EPC bij verkoop en verhuur van woningen zal in de loop van 2016 ook het EPC bij verkoop en verhuur van niet-residentiële gebouwen ingevoerd worden.
Wat is het EPC bij verkoop en verhuur van woongebouwen? Vanaf 1 november 2008 is het EPC verplicht bij woningen, appartementen, die te koop worden aangeboden. Voor woningen, appartementen, die te huur
Wat is het EPC bij verkoop en verhuur van woongebouwen? Vanaf 1 november 2008 is het EPC verplicht bij woningen, appartementen, die te koop worden aangeboden. Voor woningen, appartementen, die te huur worden aangeboden moet sinds 1 januari 2009 een EPC opgemaakt worden.
BTV Technische Controles.
Dossier: Woning verhuren of verkopen: het EPC Energie.
Het certificaat is verplicht vanaf het moment dat een woning te koop of te huur staat, zo niet riskeert de eigenaar een boete gaande van 500 tot 5000 euro. Het EPC wordt opgemaakt door een erkende energiedeskundige type A en blijft 10 jaar geldig. Wat houdt een EPC in? Op het EPC staat een kengetal score van 0 tot 700. Het kengetal geeft het berekende energieverbruik weer per jaar per m bruikbare vloeroppervlakte. Het kengetal hangt af van de eigenschappen van het gebouw, zoals de gebruikte materialen, muur en dakisolatie, ramen en deuren en de installaties voor verwarming en warm water. Bij de berekening van het kengetal wordt geen rekening gehouden met het verbruikersgedrag of de gezinssamenstelling van de vorige bewoners.
EPC buro Veelgestelde vragen.
Een EPC voor nieuwbouw en grote verbouwingen kan u ook gebruiken wanneer u uw woning later wil verhuren of verkopen. Wat is het verschil tussen het EPC en de energieaudit? wordt opgemaakt door een energiedeskundige type A. is verplicht bij de verkoop en verhuur van een woning.
Kopen, huren en lenen Notaris.be. icon-calculate. icon-adressbook.
Iedere eigenaar moet bij de verkoop of de verhuur van woning een EPC kunnen voorleggen. Bij oudere woningen is er mogelijk geen EPC aanwezig. Vroeger was het voorleggen van een EPC immers niet verplicht. Als eigenaar moet je over een EPC beschikken wanneer je een onroerend goed te koop of te huur wilt aanbieden.
EPC verslaggeving HD technisch adviesbureau.
Gebouweigenaars die hun gebouw met een niet-residentiële bestemming wensen te verkopen of te verhuren zullen in de loop van 2009 worden verplicht om over een energieprestatiecertificaat te beschikken. Hoe ziet een EPC bij verkoop en verhuur van woongebouwen er uit?
Energieprestatiecertificaten Belgium.be.
Het EPC bij bouw maakt het bovendien mogelijk de energieprestatie van een gebouw het E-peil te vergelijken met het maximale E-peil. Het EPC bij verkoop/verhuur van woningen geeft aan: hoe energiezuinig de woning is en is verplicht vanaf het moment dat een woning te koop of te huur wordt aangeboden.

Contacteer ons