Op zoek naar epc certificaat verplicht?

 
 
epc certificaat verplicht
 
EPCdirect.be Epc attest verplicht bij de verkoop of verhuur van uw woning.
Wanneer u de woning in volle eigendom gaat verkopen. Wanneer u de woning of het appartement zal verhuren met een contractduur van 2maanden. Het epc attest is verplicht van zodra de woning te huur of te koop wordt aangeboden. Per wooneenheid dient er een afzonderlijk epc attest worden opgemaakt. De lijst met specifieke situaties en uitzonderingen kan u hier raadplegen. Epc attest bij verkoop. Een epc attest bij verkoop is verplicht. U moet dus in het bezit zijn van het epc certificaat voor u gaat adverteren. Hierop zijn enkele uitzonderingen.: Indien u uw huis of appartement wil verkopen en het kan verkopen zonder het te adverteren dan is geen epc attest vereist. raadpleeg uw notaris in dit geval want deze regel is vrij recent en nog niet goed ingeburgerd. Voor handelsruimtes, kantoren magazijnen etc is er tot op heden nog geen epc keuring verplicht. Het zit eraan te komen maar wanneer is nog niet bekend. Wat zegt het VEA hierover. Epc attest bij verhuur.
EPC-attest opmaken, EPC-waarde berekenen, EnergiePrestatieCertificaat opmaken, VeiligBouwen bvba.
Het EPC blijft verplicht bij het te koop en te huur stellen van woningen, appartementen, Wel ziet het EPC er helemaal anders uit en bevat het nieuwe informatie. Het EPC is een stuk visueler, de woning krijgt een label en de aanbevelingen zijn een pak concreter.
Bbouwadvies EPC algemeen EPC bij verkoop en verhuur.
Is een energieprestatiecertificaat verplicht? Voor nieuwbouwwoningen is het energieprestatiecertificaat EPC reeds verplicht sinds 1 januari 2006 EPB-aangifte. Nu moet u ook voor een bestaande woning een EPC kunnen voorleggen, tenminste als u het pand wilt verkopen sinds 1 november 2008 of verhuren sinds 1 januari 2009. Het EPC is het gevolg van de Europese Richtlijn van 2002. Daarmee wil de Europese Unie meehelpen aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en zo tegemoet komen aan de doelstellingen van het Kyotoprotocol. Wat kost een energieprestatiecertificaat? De overheid legt geen vaste prijs op voor het opstellen van een EPC. Die hangt ondermeer af van de soort woning en de documenten die je aan de expert kunt tonen plannen, facturen. Bij verkoop van een woning wordt het originele EPC overhandigd aan de nieuwe eigenaar. Vanaf begin 2009 zal in de notarile akte daarover een speciale clausule worden opgenomen. Bij verhuur krijgt de huurder alleen een kopie van het EPC, het originele certificaat blijft bij de eigenaar.
Het ABC van het EPC Hebbes Zimmo.
EPC in België; overal hetzelfde? Nu we weten dat een EPC verplicht is, is het belangrijk om te kijken of er verschillen zijn tussen Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Op zich komen ze in de verschillende Belgische regios allemaal op het hetzelfde neer, maar België zou België niet zijn als de uitwerking van het EPC toch niet overal zou verschillen.
Verhuren en EPC PEB attest: de regionale regels.
Men heeft het over PEB Performance Energétique des Bâtiments in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in het Waalse Gewest en over EPC Energie Prestatie Certificaat in Vlaanderen. EPC: de verplichtingen van de verhuurder in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Sinds 1 november 2011 moet de eigenaar die een woonhuis te huur wil stellen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest aan elke kandidaat-huurder een geldig EPC attest uitreiken. Het energieprestatiecertificaat moet dus.: worden bekomen voorafgaandelijk aan de publicatie van de vastgoedadvertentie., worden vermeld in elke vastgoedadvertentie., aan elke kandidaat-huurder gratis worden afgeleverd., bij de akte worden gevoegd. Het huurcontract moet een vermelding bevatten waarin wordt verklaard dat het attest werd uitgereikt aan de huurder of het attest zelf moet als bijlage zijn bijgevoegd. De kosten zijn ten laste van de verhuurder en de verantwoordelijkheid ligt bij de eigenaar of bij de vastgoedmakelaar gemachtigd voor het te huur stellen. EPC: de verplichtingen van de verhuurder in Vlaanderen. Het EPC attest is in Vlaanderen verplicht voor elke te huurstelling.
Betekent een lage EPC-waarde een lage energiefactuur? Tariefchecker Gratis, correct en onafhankelijk energieleveranciers vergelijken.
Indien u het pand langer dan 2 maanden gaat verhuren is een EPC ook verplicht. Een EPC is trouwens verplicht per woonheid. Beschikt u over meerdere appartementen in één gebouw, dan moet u voor elk appartement afzonderlijk een certificaat kunnen voorleggen.
Het energieprestatiecertificaat Eigenaarsbond.
Heb je nog een geldig EPC van voor 1 januari 2019, dan volstaat dit EPC en hoef je geen nieuw EPC te laten opmaken als je je woning te koop of te huur aanbiedt. Voorlopig is een EPC bij verkoop of verhuur van een niet-residentieel gebouw, zoals winkel, kantoor, nog niet verplicht.
Het verschil tussen EPB en EPC.
Rekenmodules op maat. Het verschil tussen EPB en EPC. verschil tussen epb en epc. Het verschil tussen EPB en EPC. Er bestaat heel wat verwarring over het verschil tussen EPB en EPC. EPB staat voor Energie prestatie en Binnen klimaat en EPC staat voor Energie Prestatie Certificaat.
Verplicht energielabel op Spaanse woningen Onderweg naar Spanje.
Na de uitgebreide inspectie wordt het certificaat opgesteld en krijgt de woning een energielabel, zoals u inmiddels op alle huishoudelijke apparaten aantreft. Deze labels gaan van A t/m G, waarbij A het meest energiezuinig is en G enkele verbeteringen kan gebruiken om de energiekosten te drukken. Het EPC geeft u als potentiële koper van een Spaanse woning dus extra informatie over het betreffende huis.

Contacteer ons