Zoeken naar epc attest verplicht

 
 
epc attest verplicht
 
De energiezuinigheid van uw woning.
De Europese Unie heeft het certificaat verplicht sinds 1 november 2008 bij verkopen van een woning, en sinds 1 januari 2009 voor verhuren van een woning. De EU voerde de richtlijn in als helpende maatregel voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Om de koper en huurder de mogelijkheid te geven vooraf te weten hoe energiezuinig een woning is, kan een woning niet meer te koop of te huur aangeboden worden zonder EPC. De EPC waarde moet duidelijk vermeld worden bij de aanbieding, en de verkoper en verhuurder moet het EPC attest kunnen voorleggen aan de kandidaat kopers en huurders.
Het verschil tussen EPB en EPC.
Bij een verbouwing moet er een EPB-berekening worden opgesteld, maar hierin worden enkel de nieuw opgetrokken constructie delen nieuwe muren, nieuwe ramen, in rekening gebracht. Er wordt dus geen energiecertificaat" bij bouw" opgesteld en als men een verbouwde woning wil verkopen of verhuren is het dus wel verplicht om een EPC te laten opstellen.
Heeft u al een EPC certificaat Markt 21.
Het EPC bij verkoop en verhuur van bestaande woongebouwen is verplicht bij de verkoop en verhuur van elke wooneenheid en moet dus opgemaakt worden per woning, per appartement, per studio., Het EPC bij verkoop betreft enkel verkoop in volle eigendom.
EPC waarde Energieprestatiecertificaat immo-support.be.
Het energieprestatiecertificaat toont aan hoe energiezuinig een gebouw is. Het EPC attest is verplicht bij verkoop en verhuur van een woning sinds 2008. Een attest is verplicht per wooneenheid, dus alle individuele appartementen in een gebouw moeten aan deze test onderworpen worden.
EPC: vragen.
Het EPC EnergiePrestatieCertificaat is een verplicht document bij verkoop of verhuur van woningen dat potentiële kopers of huurders informeert over de energiezuinigheid van de woning. Op basis van het EPC kan u de energiezuinigheid van gebouwen vergelijken. Belangrijk: het EPC legt geen eisen op aan de woning; het heeft een louter informatieve functie.
Energieprestatiecertificaat EPC bij verkoop of verhuur van woningen Stad Oudenaarde.
Is een EPC voor de wooneenheid verplicht en stelt u die toch te koop of te huur zonder geldig EPC? Dan riskeert u een boete tussen 500 en 5000 euro. Als de wooneenheid te koop of te huur wordt aangeboden zonder schriftelijke publieke reclame website, krantje, affiche, zoekertjes, dan is het EPC niet verplicht.
EPC BVBA TOPCO.
In geval van verbouwingen waar ook aan de EPB-eisen voldaan moet worden, moet toch nog een EPC voor bestaande woningen opgemaakt worden door een energiedeskundige type A. Daarnaast is het ook verplicht om het kengetal, het E-peil en het adres of de unieke code van het EPC te vermelden in alle commerciële advertenties waarin de woning te koop of te huur wordt aangeboden.
EPC, energieprestatiecertificaten, verkoop, verhuur, keuring.
Is een EPC verplicht? Indien u uw woning verkoopt of verhuurd is het kunnen voorleggen van een erkend EPC verplicht bij wet. Zelfs zodanig dat de EPC-score vermeld moet zijn in uw zoekertjes. Moet ik het EPC overhandigen aan de huurder of koper?
Verhuren en EPC PEB attest: de regionale regels.
EPC: de verplichtingen van de verhuurder in Vlaanderen. Het EPC attest is in Vlaanderen verplicht voor elke te huurstelling. Sinds 1 januari 2009 moet de eigenaar die een individuele woning te huur aanbiedt verplicht een geldig EPC attest afleveren aan elke kandidaat-huurder die dit vraagt.

Contacteer ons