Resultaten voor epa certificaat verplicht

 
 
epa certificaat verplicht
 
Wat mag u verwachten van een energiedeskundige? Mijn EPB.
Wat mag u verwachten van een energiedeskundige? Er is een verschil tussen een EPB Energie Prestatie voor Binnenklimaat en een EPC Energie Prestatie Certificaat. Een EPB is verplicht sedert januari 2006, het EPC sedert 1 november 2008. Wil je weten wat het verschil is en wat een energiedeskundige voor u kan betekenen?
Energielabel Groningen Voor winkel, bedrijf, school of kantoor Energielabel Groningen.
Energielabel thermografie Groningen. Energielabel Groningen is gecertificeerd EPA adviseur. Wij werken voor de zakelijke markt in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. We voorzien een bedrijf, kantoor, school, winkel, zorginstelling of een woning van verplicht energielabel of een maatwerkadvies. Daarnaast zijn wij ITC level 3 gecertificeerd in thermografie.
Energieprestatiecertificaat EPC Kooijman Autar Notarissen Rotterdam.
Het energieprestatiecertificaat EPC komt voort uit de Europese Richtlijn Energie Prestatie van Gebouwen. Met het energieprestatiecertificaat wordt eigenlijk bedoeld het Energie prestatieadvies EPA. Dit is een beoordeling van de energieprestatie van een gebouw en daaraan gekoppeld een advies. Dergelijke beoordelingen worden gedaan door daarvoor specifiek opgeleide adviseurs. Al sinds 2008 is een EPC verplicht bij de bouw, verkoop of verhuur van vastgoed.
EPA-U BuildingLabel.
Dit certificaat waarborgt de kwaliteit van de adviseur en de controlerende instantie. De energieadviseur van Building Label neemt een aantal kenmerken van het gebouw op. Na de registratie van het energielabel in de registratiedatabase door de energieadviseur ontvangt u als gebouweigenaar een energielabel. Het zichtbaar ophangen van het energielabel is verplicht voor alle overheidsgebouwen met een energielabel en alle andere gebouwen die van rechtswege een energielabel hebben en publiek toegankelijk zijn.
Energielabel aanvragen.
Een afschrift daarvan verstrek je aan de koper. Het energielabel is niet voor alle woningen verplicht. Voor monumenten geldt de verplichting bijvoorbeeld niet. Mensen die in de afgelopen jaren een energielabel hebben aangevraagd, hoeven geen nieuw label aan te vragen.
Het energielabel voor woningen, verplicht vanaf 01-01-2015 De Leeuw Blog De Leeuw.
In veel landen om ons heen is het Energielabel al langere tijd verplicht. Ook in Nederland is het energielabel in feite al jaren lang verplicht. In verband met de maatschappelijke discussies over het onderwerp is er echter nooit een sanctie gesteld.
Het energielabel voor uw nieuwbouwwoning Essent.
Sinds 1 januari 2015 is het energielabel bij verkoop, verhuur en oplevering verplicht voor vrijwel alle woningen. Er zijn een aantal uitzonderingen, zoals monumentale panden en woningen die kleiner zijn dan 50 vierkante meter. Maar de meeste nieuwbouwwoningen vallen daar niet onder. Gelukkig is het niet moeilijk om een energielabel voor nieuwbouw aan te vragen. Kan een woning in aanbouw al een energielabel hebben? Wie op zoek is naar een koophuis wil graag weten hoe energiezuinig een woning is. Daarom vermelden aannemers en projectontwikkelaars graag in hun advertenties hoe energiezuinig hun nieuwbouwwoningen zijn. In advertenties staat daarom vaak een EPA-label vermeld. De afkorting EPA staat voor Energie Prestatie Advies.
Veel gestelde vragen over energielabel EPA advies.
Ben ik ook verplicht om te zijner tijd bij verkoop of verhuur een energieprestatiecertificaat te overleggen? Dat hangt af van de datum van het EPA. VROM werkt met het oog op de invoering van de EPBD aan een overgangsregeling voor EPA-gebouwen.
Energielabel Wikipedia.
De verplichting van een energielabel geldt ook bij verkoop of verhuur van een ander gebouw dan een woning. Het energielabel is verplicht bij bouw, verkoop of verhuur van woningen en bij utiliteitsgebouwen, dit zijn kantoren, scholen, fabrieken, kazernes, ziekenhuizen en dergelijke.

Contacteer ons