Meer resultaten voor Energiecertificaat verplicht

 
 
Energiecertificaat verplicht
 
EPC Energieprestatiecertificaat voor verhuur verkoop.
Waarom is een EPC verplicht bij verkoop en verhuur van bestaande woongebouwen? Een Europese richtlijn van 2002 met betrekking tot de energieprestatie van gebouwen verplicht alle Europese landen om een EnergiePrestatieCertificaat EPC in te voeren voor gebouwen die verkocht, verhuurd of gebouwd worden.
EPC woning verplicht? EPC-platform.be.
Is er een apart EPC verplicht voor de winkel en het appartement? Of is het EPC verplicht voor de ganse woning? Bij verkoop of verhuur van het appartement, of de gehele woning, dient verplicht een EPC getoond te worden aan de potentiële koper of huurder.
Ontbrekend energielabel bij verkoop huis levert boete op.
Net als bij koelkasten, autos, televisies etc. was het sinds 1 januari 2008 al verplicht bij verkoop, verhuur en oplevering van een woning een energiecertificaat het huidige EPC of energielabel aan de koper te overhandigen. Echter er stond geen enkele sanctie op het niet afgeven van het label en als een koper aangaf geen belangstelling voor het certificaat te hebben dan kon het geheel achterwege blijven.
EPC verplicht Kopen Livios.
Bij de aankoop, verkoop of verhuur van een woning spelen energieprestaties een steeds belangrijkere rol. Daarom is elke verkoper of verhuurder verplicht om een energieprestatiecertificaat EPC voor te leggen aan een koper of huurder. Zo'n' EPC geeft weer hoe energiezuinig een woning is.
Vastgoed vakantiewoningen aan de Costa Blanca.
Eigendomsoverdracht bij de notaris: begrijpt u geen Spaans dan is de notaris verplicht een vertaler of tolk in te schakelen. De akte escritura bevat gegevens over het onroerend goed grond, eigenaars van het goed, verklaring vrij van schuld en last, prijs, betalingswijze, wie welke belasting betaalt verkoper betaalt vermogenswinstbelasting, koper overdrachtsbelasting. Aankoopkosten bedragen zon 13%, met name bestaande uit 10% overdrachtsbelasting en zo een 3% voor notaris, advocaten, registratiekosten, aansluitingskosten. Door ondertekening verwerft men de eigendom, mits deze wordt ingeschreven in het eigendomsregister registro de propiedad binnen de 30 dagen na ondertekening. De originele escritura blijft bij de notaris, een kopie krijgt de koper. Net zoals in België is ook in Spanje een energiecertificaat nodig.
Certi Le partenaire expert pour la certification nergtique des btiments rsidentiels existants.
De reglementering Energieprestatie van Gebouwen of EPC is een reglementering die werd aangenomen door de Vlaamse regering. De bedoeling is het energieverbruik primair energieverbruik/m en bijgevolg de CO2-emissies, van gebouwen te verminderen en tegelijk het binnenklimaat te verbeteren. Daartoe heeft het de Vlaamse regering de EPC-certificatie verplicht gemaakt voor wooneenheden bij vastgoedtransacties.
Is een EPB-certificaat verplicht als ik mijn woning wil verhuren of verkopen? Energids.
is een epb-certificaat verplicht als ik mijn woning wil verhuren of verkopen? Is een EPB-certificaat verplicht als ik mijn woning wil verhuren of verkopen? In het Brussels Gewest moet elke woning die wordt verkocht of verhuurd, verplicht over een EPB-certificaat beschikken.
Kopen, huren en lenen Notaris.be. icon-calculate. icon-adressbook.
Vroeger was het voorleggen van een EPC immers niet verplicht. Als eigenaar moet je over een EPC beschikken wanneer je een onroerend goed te koop of te huur wilt aanbieden. Je moet dit certificaat immers aan de koper kunnen voorleggen indien hij er om verzoekt.
EPC of energieprestatiecertificaat De Clerck: ramen deuren.
Waarom kiezen voor De Clerck? 26 4 2016 EPC of Energieprestatiecertificaat: hoe, wat waarom? Ramen Terug naar nieuwsoverzicht. Het EPC of energieprestatiecerticaat is een document dat aangeeft hoe energiezuinig een gebouw is. Bij zowel verkoop als verhuur van een woning is de eigenaar verplicht dit document voor te leggen.

Contacteer ons