Op zoek naar Energiecertificaat verplicht?

 
 
Energiecertificaat verplicht
 
Vastgoedsector: opgelet: energiecertificaat verplicht! SDZ Syndicaat der Zelfstandigen en KMO's.'
Wie zijn onze leden. Home Vastgoedsector: opgelet: energiecertificaat verplicht! Vastgoedsector: opgelet: energiecertificaat verplicht! Het hedendaagse concept energieprestatie van een gebouw, hierna EPB genoemd, heeft haar oorsprong vooral te danken aan de toenemende zorg voor het milieu en de energie-impact van de vastgoedsector.
Energielabel woning: verplicht vanaf 2015.
Er zijn een paar uitzonderingsgevallen waarbij het niet verplicht is een energielabel te hebben.: Huizen jonger dan tien jaar hoeven bij verkoop geen energielabel te overleggen, omdat deze beschikken over de energieprestatiecoëfficiënt EPC. Zodra deze wordt overhandigd aan de nieuwe eigenaar of huurder, voldoet de huidige eigenaar aan de energielabelplicht.
Het EPB-certificaat Leefmilieu Brussel.
De energieprestatie van gebouwen EPB. Zodra een woning van 18 m of meer of een kantoor van meer dan 500 m in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te koop of te huur wordt gesteld, is de eigenaar of de tussenpersoon die met de transactie wordt belast vastgoedkantoor, notaris, verplicht om voor het desbetreffende goed over een EPB-certificaat te beschikken.
EPC of energieprestatiecertificaat De Clerck: ramen deuren.
Waarom kiezen voor De Clerck? 26 4 2016 EPC of Energieprestatiecertificaat: hoe, wat waarom? Ramen Terug naar nieuwsoverzicht. Het EPC of energieprestatiecerticaat is een document dat aangeeft hoe energiezuinig een gebouw is. Bij zowel verkoop als verhuur van een woning is de eigenaar verplicht dit document voor te leggen.
Verkopers en energielabel Energielabel. Page 1 Copy. MilieuCentraal_Logo. Page 1. Page 1. MilieuCentraal_Logo.
Ga je je huis verkopen? Dan ben je verplicht een energielabel aan te vragen. Op het moment dat een woning van eigenaar wisselt, moet je als verkoper het energielabel overhandigen aan de nieuwe eigenaar. Verkoop je een woning zonder energielabel, dan kun je een boete krijgen die kan oplopen tot 405 euro.
Verplichte aflevering van een energieprestatiecertificaat bij verhuring van woningen Gevaco Advocaten advocatenkantoor te Beringen, Limburg.
Sedert 1 januari 2009 is iedere eigenaar-verhuurder verplicht om bij het aangaan van een nieuwe huurovereenkomst een geldig energiecertificaat ter beschikking te stellen van de huurder. Het energieprestatiecertificaat legt geen eisen op, maar informeert de kandidaat-huurders over het energiegebruik van de woning die zij wensen te huren.
EPC Energiecertificaat voor verhuur verkoop woning.
Waarom is een EPC verplicht bij verkoop en verhuur van bestaande woongebouwen? Een Europese richtlijn van 2002 met betrekking tot de energieprestatie van gebouwen verplicht alle Europese landen om een EnergiePrestatieCertificaat EPC in te voeren voor gebouwen die verkocht, verhuurd of gebouwd worden.
Energieprestatiecertificaat Energieprestatiecertificaat EPC EPC bij bij verkoop verkoop of of verhuur verhuur van van woningen woningen Vlaanderen.be. Vlaanderen.be.
In advertenties voor de verkoop of verhuur moet onder meer de energiescore van de woning vermeld worden. Welk EPC hebt u nodig? Een EPC is nodig per wooneenheid woning, appartement, studio., U moet een geldig EPC hebben vanaf het moment dat u uw woning te koop of te huur aanbiedt. Is uw woning maximaal 10 jaar en hebt u een EPC Bouw dat nog geldig is, dan moet dat EPC Bouw gebruikt worden bij verkoop of verhuur. EPC bij verkoop of verhuur van een woning. Door energiedeskundige type A. 10 jaar geldig. Onderdeel van de EPB-aangifte. 10 jaar geldig. Check of de geldigheidsdatum op uw EPC of EPC Bouw nog niet verstreken is. Vermeld de verplichte EPC-informatie in de advertenties. Toon het EPC of EPC Bouw aan geïnteresseerde kopers of huurders. Bezorg het originele EPC of EPC Bouw aan de koper. Een kopie van het EPC of het EPC Bouw moet aan de huurovereenkomst toegevoegd worden. De huurder krijgt dus een kopie. De verhuurder houdt het originele EPC zelf bij. Is de geldigheidsdatum van uw EPC of EPC Bouw verstreken? Dan moet u een nieuw EPC laten opmaken. Hebt u sinds de opmaak van uw EPC uw woning energiezuiniger gemaakt?
Ontbrekend energielabel bij verkoop huis levert boete op.
Net als bij koelkasten, autos, televisies etc. was het sinds 1 januari 2008 al verplicht bij verkoop, verhuur en oplevering van een woning een energiecertificaat het huidige EPC of energielabel aan de koper te overhandigen. Echter er stond geen enkele sanctie op het niet afgeven van het label en als een koper aangaf geen belangstelling voor het certificaat te hebben dan kon het geheel achterwege blijven.

Contacteer ons