Op zoek naar Energiecertificaat verplicht?

 
 
Energiecertificaat verplicht
 
Het EPB-certificaat Leefmilieu Brussel.
De energieprestatie van gebouwen EPB. Zodra een woning van 18 m of meer of een kantoor van meer dan 500 m in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te koop of te huur wordt gesteld, is de eigenaar of de tussenpersoon die met de transactie wordt belast vastgoedkantoor, notaris, verplicht om voor het desbetreffende goed over een EPB-certificaat te beschikken.
EPC of energieprestatiecertificaat De Clerck: ramen deuren.
Waarom kiezen voor De Clerck? 26 4 2016 EPC of Energieprestatiecertificaat: hoe, wat waarom? Ramen Terug naar nieuwsoverzicht. Het EPC of energieprestatiecerticaat is een document dat aangeeft hoe energiezuinig een gebouw is. Bij zowel verkoop als verhuur van een woning is de eigenaar verplicht dit document voor te leggen.
Energiecertificaat Certi up.
Wat is het verschil tussen een energieaudit en een energiecertificaat. Een energiecertificaat is een energie-evaluatie en is verplicht bij een vastgoedtransactie verkoop of verhuur; het wordt dus in het kader van de reglementering gebruikt. Een energieaudit wordt op vrijwillige basis gevraagd door een eigenaar of verhuurder die de energieprestaties van zijn woning wilt verbeteren.
Verplichte aflevering van een energieprestatiecertificaat bij verhuring van woningen Gevaco Advocaten advocatenkantoor te Beringen, Limburg.
Sedert 1 januari 2009 is iedere eigenaar-verhuurder verplicht om bij het aangaan van een nieuwe huurovereenkomst een geldig energiecertificaat ter beschikking te stellen van de huurder. Het energieprestatiecertificaat legt geen eisen op, maar informeert de kandidaat-huurders over het energiegebruik van de woning die zij wensen te huren.
EPC Energieprestatiecertificaat voor verhuur verkoop.
Waarom is een EPC verplicht bij verkoop en verhuur van bestaande woongebouwen? Een Europese richtlijn van 2002 met betrekking tot de energieprestatie van gebouwen verplicht alle Europese landen om een EnergiePrestatieCertificaat EPC in te voeren voor gebouwen die verkocht, verhuurd of gebouwd worden.
Energieprestatiecertificaat EPC bij verkoop of verhuur van woningen Vlaanderen.be.
Energieprestatiecertificaat EPC bij verkoop of verhuur van woningen. Energieprestatiecertificaat EPC bij verkoop of verhuur van woningen. Lees deze pagina voor. Wie in Vlaanderen een woning, appartement, studio, publiekelijk te koop of te huur aanbiedt, moet verplicht een energieprestatiecertificaat EPC hebben.
Ontbrekend energielabel bij verkoop huis levert boete op.
Net als bij koelkasten, autos, televisies etc. was het sinds 1 januari 2008 al verplicht bij verkoop, verhuur en oplevering van een woning een energiecertificaat het huidige EPC of energielabel aan de koper te overhandigen. Echter er stond geen enkele sanctie op het niet afgeven van het label en als een koper aangaf geen belangstelling voor het certificaat te hebben dan kon het geheel achterwege blijven.
Een EPC-attest nodig voor een kantoor of handelspand? Vastgoed Tips Advies Ondernemingsdatabank.
Een EPC-attest nodig voor een kantoor of handelspand? Verhuurt of verkoopt u een woning, dan heeft u een zgn. energieprestatiecertificaat EPC-attest nodig. Hoe zit dat voor een handelspand of een kantoorgebouw? Moet de verhuurder van zon pand u ook een EPC-attest voorleggen?
Energielabel woning: verplicht vanaf 2015.
Er zijn een paar uitzonderingsgevallen waarbij het niet verplicht is een energielabel te hebben.: Huizen jonger dan tien jaar hoeven bij verkoop geen energielabel te overleggen, omdat deze beschikken over de energieprestatiecoëfficiënt EPC. Zodra deze wordt overhandigd aan de nieuwe eigenaar of huurder, voldoet de huidige eigenaar aan de energielabelplicht.

Contacteer ons