Resultaten voor epc waarde verplicht

 
 
epc waarde verplicht
 
EPC woning verplicht? EPC-platform.be.
Gratis offertes aanvragen. U bent hier.: EPC woning verplicht? EPC voor uw woning verplicht? Bij verkoop of verhuur van een woongebouw woning, appartement, studio, vakantiewoning, sociale woning. moet sinds 1 november 2008, respectievelijk 1 januari 2009, verplicht een energieprestatiecertificaat, kortweg EPC, aanwezig zijn per wooneenheid.
EPC waarde Energieprestatiecertificaat immo-support.be.
Een EPC is verplicht bij verhuur van minimum twee maanden. Vakantiehuizen die voor minder dan twee maanden verhuurd worden zijn niet verplicht een attest te ontvangen. Bij collectieve woongebouwen wordt één EPC voor het volledige gebouw opgemaakt. Dit houdt in studentenkamers of gemeenschapshuizen met gemeenschappelijke badkamer of keuken. EPC waarde verkrijgen.
Wat zegt het EPC over uw woning? De Standaard.
28/02/2011 om 0501: door wle. Sinds november 2008 is de verkoper van een huis verplicht om energieprestatiecertificaat EPC voor te leggen. Maar wat is dit document precies, en wat kun je er uit leren? De belangrijkste zaken op een rijtje. Op het EPC staat een kengetal, van 0 tot 700. Hoe lager dit getal, hoe energiezuiniger het huis is. Het getal is uitgedrukt in kilowattuur kwh per vierkante meter m2. Het getal zegt dus alles over het energieverbruik van het huis. De waarde wordt ook op een kleurenbalk weergegeven.
Energieprestatie EPC RVO.nl.
De aanscherping van de EPC zoals die de afgelopen jaren plaatsvond, leidde tot energiezuiniger gebouwen door het toepassen van betere energetische maatregelen en technieken. Mobius Consult deed onderzoek naar de energetische staat van de nieuwbouw, zowel voor woningen als utiliteitsgebouwen.
Een woning kopen? Kijk verder dan de EPC-score! Lumiworld.
Het ABC van het EPC. EPC staat voor energieprestatiecertificaat. Dat is een document waarop je in één oogopslag kunt aflezen hoe energiezuinig een huis is. Of net niet. De EPC-waarde drukt dus met andere woorden het energieverbruik uit. Op het document vind je een kengetal, van 0 tot 700. Hoe lager het cijfer, hoe energiezuiniger en omgekeerd. Maar ook op de kleurenbalk kun je perfect zien of een huis energieverslindend is. Groen wijst op een goede score, rood betekent dat er nog wat werk aan de winkel is. Dat laatste is vaak het geval bij heel oude huizen, waarbij de EPC-waarde soms zelfs boven 700 kan liggen. Een goed geïsoleerde nieuwbouw daarentegen heeft een waarde van gemiddeld 100 tot 250. Wie een woning verkoopt, is verplicht om het document voor te leggen aan potentiële kopers.
Heeft u al een EPC certificaat Markt 21.
Kent u de waarde van uw pand? Heeft u al een EPC certificaat. Bent U al in het bezit van een EPC attest, nee? Wij werken met energiedeskundigen die U met raad en daad zullen bijstaan en garanderen binnen de 5 werkdagen een EPC attest in uw bezit. EPC bij verkoop en verhuur van woongebouwen. Sinds november 2008 is het EPC of energieprestatiecertificaat verplicht bij de verkoop van appartementen en woningen.
EPC waarde BLK projects.
De Energieprestatiecoëfficiënt EPC is een index die de energetische efficiëntie van nieuwbouwwoningen aangeeft. Deze waarde bepaalt hoe zuinig een woning zal zijn. De afgelopen jaren zijn de eisen in Nederland steeds strenger geworden. Voor woningbouw geldt sinds 2006 een eis van 08. De EPC-berekening is opgenomen in het bouwbesluit, en sinds 1995 is het verplicht deze bij een bouwaanvraag in te dienen.
Wat is de EPC en welk effect heeft het op de warmtepomp?
Hoe zuiniger een gebouw, hoe lager de EPC waarde. De overheid vindt het belangrijk dat gebouwen zo zuinig mogelijk zijn, daarom is er in 1995 een wet in het leven geroepen die verplicht dat alle nieuwbouw minimaal aan een bepaalde EPC norm moet voldoen.
Dossier: Woning verhuren of verkopen: het EPC Energie.
Het certificaat is verplicht vanaf het moment dat een woning te koop of te huur staat, zo niet riskeert de eigenaar een boete gaande van 500 tot 5000 euro. Het EPC wordt opgemaakt door een erkende energiedeskundige type A en blijft 10 jaar geldig. Wat houdt een EPC in?

Contacteer ons